AdiLiga Alumni 2019 M3D1

Ansara KB dan Andersonian Unggul Di Persada AdiLiga Alumni

Dua perlawanan menarik AdiLiga Alumni 2019 berlangsung semalam. SJAA menerima kunjungan Andersonian, manakala VIOBA menjadi hos kepada Ansara KB. SJAA memburu mata pertama, manakala Andersonian ingin meneruskan langkah cemerlang mereka yang masih belum kalah. Begitu juga dengan VIOBA dan Ansara KB.

SJAA lwn Andersonian

SJAA turun dengan tekad untuk mendapatkan mata pertama mereka dalam persaingan AdiLiga Alumni 2019. Namun, mereka berhadapan dengan Andersonian yang masih belum kalah lagi.

Pasukan Andersonian menjaringkan gol pertama mereka dalam minit ke-7. Selepas gol awal tersebut, SJAA berjaya mengimbangi perlawanan dan tiada jaringan lagi dijaringkan sehinggalah wisel separuh masa ditiupkan.

Separuh masa kedua, Anderson membolosi gawang SJAA sebanyak dua kali lagi untuk pulang selesa dengan 3 mata penuh.

Gol Andersonian dijaringkan oleh:

Dua Kad Kuning telah dilayangkan oleh pengadil:

  • P. Ramanan (SJAA)
  • Zharif Amry (SJAA)

Apa kata pengurusan SJAA?

SJAAND Temubual Pengurusan SJAA 2019 M3

Apa kata pengurusan Andersonian?

SJAAND Temubual Pengurusan Andersonian 2019 M3

VIOBA lwn Ansara KB

VIOBA turun dengan semangat juang tinggi selepas mengharungi perlawanan yang getir minggu lepas. Namun, lawan mereka kali ini bukan calang calang pasukan. Ansara KB berjaya menundukkan lawan mereka dalam dua perlawanan sebelum ini. Mereka juga telah menjaringkan 3 gol dalam setiap perlawanan setakat ini.

Ansara KB memastikan mereka di hadapan dengan menjaringkan 2 gol dalam separuh masa pertama. Kedua dua gol terhasil dari sepakan percuma.

Gol pertama Ansara KB dijaringkan, pada minit ke-4, dari sepakan percuma dari 30 meter diluar kotak penalti. Sepakan padu Muhammad Nurul Iman ditepis ke dalam gol sendiri oleh penjaga gol VIOBA.

Sepuluh minit kemudian, Ansara KB mendapat satu lagi sepakan percuma. Muhammad Erwan, melompat tinggi dan menanduk hantaran dari sepakan percuma tersebut ke dalam gawang VIOBA untuk gol kedua Ansara KB.

Separuh masa pertama berakhir dengan kedudukan VIOBA 0 – 2 Ansara KB

Dalam separuh masa kedua, Ansara KB meneruskan rentak permainan mereka dan berjaya membolosi gawang VIOBA sebanyak empat kali lagi.

Go gol Ansara KB telah dijaringkan:

Dua Kad Kuning telah dilayangkan kepada:

  • Wan Khairul Ardrin (VIOBA)
  • Faez Zainal (VIOBA)

Tiga mata penuh untuk Ansara KB meletakkan mereka di persada AdiLiga Alumni 2019 dengan 9 mata dan kelebihan jaringan ke atas Andersonian.

Apa kata pengurusan VIOBA?

VIKAKB Temubual Pengurusan VIOBA 2019 M3

Apa kata pengurusan Ansara KB?

VIKAKB Temubual Pengurusan Ansara KB 2019 M3

Saksikan rakaman liputan langsung perlawanan VIOBA lwn Ansara KB ini di SINI